Real Madrid gaat door naar de finale van de Champions League

In de tweede etappe van de halve finales van de Champions League speelde Real Madrid thuis opnieuw tegen FC Bayern München in Bernabeu. De twee teams stonden in de eerste ronde met 2-2 gelijk, wat de tweede etappe spannender maakte. De spelers trokken hun voetbalshirts kopenaan en keerden terug naar het thuisveld om actief scoringskansen te creëren. FC Bayern München benutte echter een tegenaanval om in de 68e minuut van de wedstrijd het eerste doelpunt te scoren en kwam op voorsprong. Real Madrid raakte achterop en coach Carlo Ancelotti voerde onmiddellijk wissels door, en hun veranderingen hadden effect.

In de 88e minuut van de wedstrijd miste Manuel Neuer de bal en schoot Joselu om het team te helpen de score gelijk te maken. In de eerste minuut van de blessuretijd ontving Joselu de pass van Rudiger voor het doel en scoorde met zijn Real Madridtenueaan het winnende doelpunt. De fans in het Bernabeu Stadion begonnen opgewonden te raken. Uiteindelijk draaide Real Madrid FC Bayern München thuis met 2-1 om en schoof met een totaalscore van 4-3 door naar de Champions League-finale.

Na het verslaan van FC Bayern München is het de 18e keer in de geschiedenis van Real Madrid dat ze de Champions League-finale bereiken. Ze zijn nog maar één finale verwijderd van het winnen van de 15e Champions League-trofee in de geschiedenis van het team. De tegenstander van Real Madrid in de finale is een ander Bundesliga-team, Borussia Dortmund. Op 2 juni spelen zij de laatste wedstrijd van de Champions League-finale op Wembley. Ook coach Carlo Ancelotti blijft zijn cv opfrissen en leidt de ploeg voor de zesde keer naar voren. Champions League-finale.